Skip to main content

Om Lasse Fæste AS

Lasse Fæste AS er et lite entreprenørfirma som holder til i Drøbak.
Vi tar på oss det aller meste innen grunnarbeid, vann-, avløp- og landskapsarbeider.

Vi har bred erfaring og et stort lokalt nettverk med flinke samarbeidspartnere. Vi tar på oss alt fra utbygningsprosjekter til mindre jobber i hager og gårdsplasser. Grunnarbeider for hus, forstøtningsmurer, landskapsutforming, drenering, planering og belegningsstein, er blant annet noe av det vi driver med.

Vårt nedslagsfelt er i hovedsak i Follo-regionen, men vi beveger oss også litt lengre syd i Østfold, og nordover til Oslo.

Vi er sentralt godkjent, mesterbedrift og har sertifisering for ADK-rørlegging og ELmuffe-sveising.


Historien om hvordan Lasse Fæste AS ble til:

Lasse har fra ung alder hatt stor interesse for anleggsmaskiner – og spesielt gravemaskin. Fra sandkassa utviklet interessen seg, og under arbeidsuka på ungdomsskolen fikk han jobb hos Morten Haver / Haver Anlegg (– som vi den dag i dag har et tett samarbeid med).  Her fikk han prøve seg på både det ene og det andre, og anleggsgartneryrket falt godt i smak.

Om det er en lidenskap som har vært større enn gravemaskiner, så er det motocross. Norges Toppidrettsgymnas i Bærum ble derfor valget etter grunnskolen. Etter ett år på NTG, avsluttet han skolegangen der, og fortsatte satsingen på heltid som landslagsutøver. Det var vanskelig å følge vanlig skolegang med alle reisedøgnene som fulgte med mye trening og konkurranse i både inn- og utland, men skolegangen ble fullført på litt lenger tid som privatist.

Etter noen år som idrettsutøver på heltid, og flere NM-medaljer i forskjellige grener (bl.a 2 gull i enduro og 2 gull i motocross for lag), var ikke de internasjonale resultatene gode nok til å komme inn på et team. Uten en slik plass ble det derfor både logistisk- og økonomisk vanskelig å satse så tungt som Lasse ønsket, selv med all den innsats og tid som ble lagt ned av alle i hans personlige team. Det ble derfor besluttet å trappe ned på den internasjonale satsingen og begynne å jobbe ved siden av både motocross og jobb som hjelpetrener på juniorlandslaget.

Høsten 2013, midt i forberedelsene til enduro-NM, begynte Lasse å jobbe for Drøbaks-firmaet Uteanlegg AS som driver med det meste innen utomhusanlegg. Han ble ansatt som hjelpearbeider, og den første jobben var å være med en maskinfører som grunnarbeider og traktorsjåfør på et stort utomhusprosjekt på Høybråten i Oslo. På grunn av reiseveien og Oslo-trafikken, ble det jobbet lange dager mandag til onsdag, og kort dag på torsdag. Torsdag ettermiddag og fredag passet derfor Lasse på å melde seg til å jobbe, og fikk da lurt til seg en del graving med gravemaskin når maskinføreren var borte.

Etter ca et år ble hjelpearbeider-rollen gjort om til lærling, og de teoretiske fagene for å bli anleggsgartner (yrkesskolen), ble gjennomført vinteren etter.
Samtidig som læretiden gikk fremover og Lasse fikk vært med på varierte og spennende prosjekter, jobbet han seg også oppover internt i Uteanlegg - først som formann, og siden anleggsleder.
Samtidig som fagprøven som anleggsgartner ble avlevert til karakteren meget godt bestått, ledet han sitt første store anlegg - Holmen svømmehall i Asker.

Mesterbrevutdanningen ble påbegynt med en gang, og etter 1,5 år med kveld- og helgeskole, ble eksamen avlevert og bestått, men det måtte gå enda et halvår før mestertittelen var på plass, da det er krav til minimum 2 års praksis etter bestått fagprøve. Etter dette ble det tatt sertifisering på ADK-rørlegging og ELmuffe-sveising av plastrør.

Anleggslederrollen ble også etter hvert til en prosjektlederrolle, og Lasse arbeidet nå med prosjektene fra start til slutt. Selv om det ble mere administrativt, har filosofien alltid vært å være med mest mulig ute der det skjer, så selv i denne rollen var det ikke mangel på varierte arbeidsoppgaver.

Til tross for en veldig fin og sikker jobb hos Uteanlegg, tok gründerdrømmen etter hvert overhånd. Dette kombinert med et ønske om å drive litt mer lokalt og med litt større fokus på grunn- og infrastruktur, startet Lasse opp Lasse Fæste AS på slutten av året i 2021, med et mål om å kunne tilby ypperste kvalitet og en samlet utførelse av grunn- infrastruktur og landskapsarbeider i Follo-regionen.

Selv om Lasse fortsatt er eneste ansatte i bedriften, er han sjelden å se alene på prosjektene.  I Lasse Fæste AS har man troa på at man gjør hverandre gode, og kan sikre kvalitet, gjennomføringsevne og sunn økonomi gjennom sparring og samarbeid med all den gode kompetansen som er i den lokale næringen.